Direktlänk till inlägg 13 juli 2014
Sista gemensamma semesterdagen med sambon innan han börjar jobba igen, själv är man ledig lite till. Valde att avsluta kvällen med att slänga ihop något smarrigt att mumsa på till Tyskland - Argentina matchen, det blev lite rabarberpaj med vaniljsås. Snabbt och enkelt, speciellt om man har en massa rabarber som man fått från mor och far i frysen.
Detta recept gäller för två portionspajformar, vill man göra en stor paj i stor form så är det bara att dubbla receptet
Smulpaj (grundrecept)
Ugnstemp: 200 grader, varmluft 175 grader
Gräddas i mitten av ugnen ca 20-30 min, eller tills pajen fått fin färg.
100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
2 msk ljus sirap
150-200 g rabarber i bitar + 2 msk strösocker
Jag valde att blanda smuldegen i en påse, detta för att slippa disk och för att slippa få en massa deg som fastnar på händerna i stället för att hamna på pajen.
Vill man blanda i en skål så kan man självklart göra det
Börja med att blanda alla torra ingredienser, för att sedan tillsätta matfettet i mindre bitar. Mosa ihop allt tills det får en smulig konsistens.
Skär rabarberna i bitar och blanda med lite socker, så det inte blir så surt. Lägg rabarberna i formarna och fördela sedan degsmulorna över. Avsluta med att ringla över lite sirap, detta för att få en lite knäckig yta på pajen.
Grädda sedan pajen, och avnjut den antingen varm direkt från ugnen eller låt den svalna lite. Servera med antingen lite vaniljsås eller varför inte lite glass.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|