Direktlänk till inlägg 10 februari 2015

Klassiska chokladbollar

Av Andrea - 10 februari 2015 17:30

Finns det egentligen något mer klassiskt än chokladbollar när man ska ställa till med kalas? eller när man bara sitter hemma och är så där sjukt sugen på något men inte orkar masa sig iväg till affären för att köpa något gott?

Chokladbollar går hem hos både stora och små, det har jag allt märkt när det har bjudits på sånna här hemma.

Och de är ju så lätta att göra också, man behöver ju inte äns använda ugnen. Så hur stor är chansen att misslyckas med dessa små runda godingar tro?

 

Klassiska chokladbollar


ca 30 stycken


100 g smör eller margarin

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2-3 msk kakao (mer om du vill ha starkare smak)

3 dl havregryn

2-3 msk kallt strakt kaffe (ex. espresso)

pärlsocker, kokos eller strössel att rulla dem i

 

Låt matfettet stå framme en stund så att det får bli lite mjukt och lättare att arbeta med. Rör sedan ihop matfett med socker och vaniljsocker med hjälp av exempelvis en gaffel. Rör sedan i kakao, blanda väl. Tillsätt sedan havregryn och kaffe. Rör ihop smeten ordentligt så att havregrynen blandas väl med de övriga ingredienserna.

Forma sedan smeten till runda bollar, storlek väljer du själv. Ju mindre bollar desto fler, ju större bollar desto färre.

Rulla sedan chokladbollarna i antingen pärlsocker, kokos eller strössel, detta väljer du själv efter tycke och smak.

Förvara de färdiga chokladbollarna i kylen, där de håller i upp till en vecka.

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andrea - 18 december 2015 19:15


Julen närmar sig med stormsteg och man vill helt plötsligt börja baka saker med mer julkänsla och med smaker som känns juliga. Nu i veckan valde jag till exempel att bjuda på lite juligt på jobbet, och det blev mycket uppskattat. Det bjöds på min...

Av Andrea - 5 december 2015 14:15


      Tidskrävande, men så värt det. Det är vad jag kan säga om dessa godingar som jag bakade i dag. Då det var första gången som jag gett mig på att baka just skorpor, så visste jag inte att det var så pass tidskrävande som det var. Tur att ma...

Av Andrea - 27 november 2015 18:45

      Nu har det gått så där himlans långt mellan inläggen igen. Fy skäms säger jag till mig själv. Fast det är ju dock så det kan bli ibland när man har mycket annant att stå i och helt glömmer av att man faktiskt har bakat något och egentlige...

Av Andrea - 20 mars 2015 18:30

Blev för ett tag sedan bjuden på en otroligt god mandeltårta, och känner att jag bara måste dela med mig av receptet. Funderar på att göra denna som små bakelser nästa gång, kan var kul att prova och se hur den blir då. Då kan man även reglera hur ...

Av Andrea - 8 februari 2015 14:45


Det är lite jobb när man ska till att baka småkakor, men det är alltid värt det i slutänden. Det tycker i alla fall jag, och det verkar alla kaksugna fikagäster också tycka. I dag kommer jag att dela med mig av tre olika recept på tre väldigt olika...

Presentation


Här har ni mig, det lilla kakmonstret :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards