Direktlänk till inlägg 9 januari 2015
Ibland vill man baka något som går fort. Man kanske får oväntat kaffebesök, eller så vill man bara att det helt enket ska gå snabbt.
Då finns det en kaka som passar beskrivningen bra, om man gillar kokos det vill säga.
Kokostoppar
ca 25 stycken
Ugnstemp: 175 grader, varmluft 175 grader
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 min
50 g smör eller margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
5-6 dl (200g) riven kokos
50 g mörk choklad (kan uteslutas)
Om man väljer att ha choklad i sina kokostoppar är det bra att börja med att hacka den så att det är förberett, väljer man att utesluta chokladen kan man gå direkt till att göra smeten.
Smält matfettet och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt med hjälp av elvisp. Tillsätt sedan kokos och matfett. Rör om ordentligt, och tillsätt eventuell choklad.
Låt smeten stå och svälla ca 10 min. Klicka sedan ut små jämnstora högar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12 min, tills kakorna fått fin färg.
Låt kakorna svalna inna servering.
Överblivna kakor kan förvaras i kyl upp till en vecka eller i frys i ca 2 månader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|