Direktlänk till inlägg 28 januari 2015
Perfekt dessert till alla tillfällen, och som har blivit lite av an favorit här hemma.
Pannacotta
4-6 portioner
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
3 st gelatinblad
1 st lime (kan uteslutas)
bär/flagad choklad
Bryt chokladen i mindre bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga i ca 10 min.
Mät upp grädden i en kastrull. Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna, lägg både frön och stång i grädden.
Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.
Vill man ha smak av lime, tillsätt rivet skal från en lime.
Låt detta koka upp och koka på medelvärme i 2-3 min, akta så det inte kokar över.
Tillsätt sedan chokladen, rör tills den har smält helt.
Ta sedan av kastrullen från värmen och tillsätt de urkramade gelatinbladen, vispa tills de har smält.
Om du har använt vaniljstång/limeskal är det viktigt att sila bort detta innan gräddblandningen hälls upp i portinsskålar.
När blandningen hällts upp i portionsskålar låt dem stå i kyl minst 2-3 timmar.
Dekorera innan servering med exempelvis bär/flagad choklad.
Jag brukar ta lite hallon som jag sedna mosar med lite florsocker och lägger ett lager av ovanpå pannacottan, syrligt och gott.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|