Direktlänk till inlägg 4 maj 2014
Ibland får man för sig att man vill göra något smarrigt av säsongens frukt och bär. I veckan fick jag för mig att koka ihop något gott med jordgubbar och rabarber. Visserligen frysta, och inte riktigt i säsong ännu, men snart så
Denna lilla kompott kan man använda till allt möjligt. Jag serverade den kall med keso och en skvätt müsli som mellis, men man kan även ha det i stället för sylt i exempelvis en tårta.
Och självklart kan man använda annat än just rabarber och jordbubbar, men då kan koktid och sötning skilja sig lite. men det är bara att prova sig fram
Enkel fruktkompott
150 g rabarber i bitar
150 g hela jordgubbar
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Enklare kan det inte bli, lägg allt i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk sedan värmen något och låt koka tills frukten blivit så mjuk som du vill ha den. Jag lät det koka i ca 15 min på medelvärme, och då hade rabarberna kokat sönder och jordgubbarna var fortfarande lite hela.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|